Onderhoudscontract

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract sluit u af met een installateur en waarin is afgesproken of de installateur alleen onderhoud pleegt, of hij ook service verleent in het geval van storingen met een eigen risico, of dat hij beiden doet, maar dan zonder eigen risico.

Basis-onderhoudscontract

Wanneer u kiest voor een basis-onderhoudscontract houdt dit vaak in dat uw ketel één of twee keer per jaar wordt gecontroleerd en gereinigd. In sommige gevallen zal hij opnieuw afgesteld moeten worden. Wanneer er sprake is van een storing, betaalt u dus arbeidsloon, materiaalkosten en voorrijkosten. Hier betaal u ongeveer zeven euro per maand voor.

Plus-onderhoudscontract

Bij dit contract krijgt u doorgaans meer onderhoudsbeurten en kunt u gebruik maken van de service dienstverlening in het geval van een storing. Daar komen dus geen kosten bij kijken. De enige mogelijkheden kosten zitten in onderdelen van uw cv-ketel die vervangen moeten worden. Wanneer uw garantie is verlopen is het misschien handig om toch aan een Alles-in-één contract te denken waar ook de materiaalkosten zijn gedekt. Voor dit contract betaalt u rond d 7 en 9 euro.

Alles-in-één onderhoudscontract

Voor dit contract betaalt u vanzelfsprekend het meest (rond de 12 euro per maand), maar dan bent u ook van alle mogelijke onderhoudskosten af! U krijgt regelmatiger onderhoudsbeurten, materialen hoeft u zelf niet te vergoeden en bij een storing kost het u ook niets.

Voor welk contract kiest u?

De keuze voor uw onderhoudscontract kunt u het beste af laten hangen van de staat van uw cv-ketel en de garantie die er nog wel of niet op zit. Hoe ouder een cv-ketel, hoe verstandiger u er aan doet een hoger contract te nemen gezien de kans op kosten gewoon hoger is. Let er op wat u precies afsluit en of contracten stilzwijgend worden verlengd.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!
Type code over*: captcha

Cv-ketel offerte check