Hr-ketel

Hr-ketel

Cv-ketels zorgen voor warm water en verwarmen hiermee de ruimten in uw huis. Cv-ketels kun je indelen in hun rendement, of hoeveel nuttige warmte uit het gebruikte aardgas gehaald kan worden. Met nuttig wordt bedoeld: warmte die ook daadwerkelijk bijdraagt aan het verwarmen van uw woning, dus niet de warmte die verdwijnt via de schoorsteen.

Hoog rendement

Een Hr-ketel staat voor Hoog Rendement ketel, waarbij het rendement hoger is dan 100%. Dit komt doordat hr-ketels de verbrandingsgassen weten te hergebruiken. Sommigen halen een rendement van wel 107%. Natuurlijk wilt u een zo hoog mogelijk rendement, aangezien dit aanzienlijk kan schelen in uw gaskosten. Bovendien, hoe hoger het rendement hoe duurzamer uw hr-ketel is.

Is uw huis geschikt voor een hr-ketel

Wanneer u uw oude cv-ketel wilt vervangen door een hr-ketel, moet u eerst kijken of dit wel mogelijk is. Hr-ketels kunnen alleen geplaatst worden als er condens afvoer mogelijk is. Dit heeft te maken met de rookgassen die in hr-ketels condenseren en daardoor, via een rookgaspijp, opnieuw gebruikt kunnen worden.

Kosten

Als u een nieuwe hr-ketel aanschaft zult u een hogere prijs betalen dan voor een Vr-ketel (verbeterd rendement). Echter, op de lange duur haalt u die kosten eruit door het zuinige gasverbruik. Niet voor niets zijn hr-ketels de meest verkochte cv-ketels in Nederland. Hr-ketels beginnen bij ongeveer 1000 euro.

Eisen

Let bij uw aankoop op de capaciteit (kW) en warmwaterklasse (CW). Welke capaciteit u nodig heeft hangt af van de grootte van uw huis, de isolatie en het type huis (vrijstaande of tussenwoning). Uiteraard geldt, hoe hoger het aantal kW, hoe groter de capaciteit om uw huis te verwarmen. De warmwaterklasse geeft aan hoe snel water warm wordt en aantal liters per minuut. In praktijk betekent dit dat een lage waarde goed toepasbaar is in de keuken, en een hoge waarde voor een groot warm bad.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!
Type code over*: captcha

Cv-ketel offerte check